• 30jan
          • Sadnite si, prosím.

            Nie je je stolička ako stolička. Žiaci 1.B, 3.B a 4.B sa dnes o tom presvedčili na výstave s názvom "Sadnite si, prosím" v Novohradskom múzeu a gelérii v Lučeneci. Zistili rozdiel medzi stoličkou a kreslom, oboznámili sa s pohovkou, lavicou či thonetou. Do 17. storočia bola stolička symbolom spoločenkého postavenia a ukážkou moci jej vlastníka. Na záver prehliadky si zamestanci Novohradského múzea a galérie pripravili pre žiakov tvorivé dielne zábavnou formou.  

            Triedne učiteľky: Mgr. Chovanová, Mgr. Eibnerová, Mgr. Milková 

      • 30jan
          • Varím, varíš, varíme

            Od nového roka 2024 máme opäť, v prevádzke novú cvičnú školskú kuchynku, ktorú s nadšením využívame, najmä so žiakmi II. stupňa. Žiaci sa zoznámili s krásnym a účelným zariadením, ktoré počas hodín pracovného vyučovania využívame. Týmto spôsobom žiakov pripravujeme k samostatnosti a fungovaniu v praktickom živote. Učíme sa rôzne postupy pri príprave jedál, šalátov, nátierok a samozrejme aj základy správneho stolovania podľa etikety. Veľmi sa tešíme na každú spoločnú prípravu jedla, ktoré potom s chuťou zjeme.

            Mgr. Jana Chovanová a žiaci 9.A

      • 24jan
          • 24.1. DEŇ KOMPLIMENTOV

            Všetci sa občas potrebujeme cítiť dôležitýmiúprimný kompliment je na to ľahkým prostriedkom. Kompliment, pochvala posilňuje a upevňuje vzťahy medzi nami. Je to nástroj, ktorým môžeme v ľuďoch hľadať tie najlepšie vlastnosti. S našimi prváčikmi sme si pripomenuli deň komplimentov aktivitami, kedy sme si vzájomne jeden druhému povedali pekné slová a vyvolali sme jeden druhému úsmev na tvári. Žiaci si spomenuli  nielen pekné a milé slová, pochvaly od svojej rodiny, pani učiteliek, pani vychovávateliek, ale aj svojich kamarátov. Nič neurobí dieťa a tiež dospelého spokojnejším so samým sebou, ako kompliment prichádzajúci od jeho najbližšieho okolia.

            Mgr. Jana Chamuľová, sociálna pedagogička

      • 24jan
      • 23jan
          • Výročie oslobodenia Haliče

            23. januára si každoročne pripomíname oslobodenie Haliče. Nebolo tomu inak ani dnes. Uplynulo už 79 rokov od doby, keď vojaci, prevažne rumunskej armády, oslobodili Halič od fašistických okupantov. Po hymne SR a položení venca k pamätníku padlým nám pán starosta v príhovore objasnil historické pozadie tejto udalosti. Vyjadril vieru a nádej v nové generácie a mier na svete.

      • 19jan
          • Prvácke snehuľkovo

            Žiakov 1. A privítali v triede snehuliaci a množstvo zaujímavých aktivít, pri ktorých sme sa zabávali, ale aj hravo učili. Nechýbala ani papierová guľovačka. Hoci bez snehu, ale radosť bola veľká.

            Mgr. Monika Bernátová

      • 19jan
          • 2.A skúmala pôdu

            Žiaci sa na vyučovaní oboznámili so zložením, využitím a dôležitosťou pôdy pre všetko živé na Zemi. Skúmali, pozorovali, písali, kreslili a zistili, že o pôde veľa vedeli a mnohé sa naučili.

      • 16jan
          • Iryna a Sára zahviezdili v stolnom tenise

            Prvý januárový týždeň patril už tradične stolnotenisovému turnaju - Memoriálu Štefana Gondáša. Súťažiaci sa tento rok stretli už 16 – ty krát a vyšlo to na sviatok Troch kráľov. Súťažiacich a divákov privítal starosta obce Halič Alexander Udvardy a riaditeľ turnaja Milan Paľaga a popriali všetkým príjemnú zábavu. Pán starosta si následne „vyhrnul“ rukávy a s raketou v ruke sa postavil za stolnotenisový stôl. Súčasne na piatich stoloch bojovali muži a ženy a v malej telocvični na dvoch hrali žiaci a žiačky. V nami sledovanej žiackej kategórii si napokon po výborných výkonoch zlato vybojovala Iryna Pyliai, striebro získal Róbert Pavlík a bronz si odniesla Sára Mária Fízeľová. Iryne a Sáre blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy. Veríme, že na budúci rok si opäť prídu zasúťažiť a reprezentovať školu.

      • 08jan
      • 03jan
          • 🎁VIANOČNÁ ZBIERKA🎁

            🎁 Aj tento rok sme sa zapojili do vianočnej zbierky s nádhernou myšlienkou "ZABAĽME KÚSOK LÁSKY DO KRABIČKY....." 🎁❤️🎁. Naša pomoc smerovala seniorom DSJ v Starej Haliči, ako aj ľuďom, ktorí žijú v našej obci i v okolitých obciach.❤️ Každá krabička pripravená s láskou potešila a zahriala pri srdiečku  každého komu bola venovaná❤️. ĎAKUJEME❤️ Krásne poďakovanie z DSJ zo Starej Haliče : Veľmi sa tešíme a ďakujeme dobrému Pánu Bohu, že sme mohli aj tohtoročné sviatky Narodenia Božieho Syna prežiť spolu s našimi klientmi v Dome svätého Juraja vo vzájomnej láske, pokoji, modlitbe, radosti i tichosti. Ich slávenie sme začali večernou svätou omšou v Kaplnke sv. Jozefa. Ďakujeme aj Vám – milí naši dobrodinci, ktorí ste svojimi darčekmi, či už zabalenými vo vianočných krabičkách alebo darčekových taškách, vyčarili iskričku v očiach nejednému nášmu seniorovi. Zároveň ďakujeme všetkým Vám, ktorí akýmkoľvek spôsobom podporuje Dom svätého Juraja počas celého roka. Nech Vás za Vašu dobrotu Božské Dieťa obdarí svojou láskou a pokojom, a naplní vaše srdcia radosťou. Z Domu svätého Juraja Vám prajeme požehnané Vianoce a celý nový rok 2024. Ďakujeme! ❤️